Colourbox.

Det Etiske Råd tematiserer brugen af diagnoser

For det enkelte menneske kan en diagnose opleves som både ”det bedste” og ”det værste”. Det bedste, fordi den kan give afklaring, adgang til rette behandling og åbne nye døre. Det værste, fordi diagnosen kan virke stigmatiserende og låse mennesket fast i en uønsket identitet.

26. jan. 2016

I de senere år har der været stigende samfundsmæssig bevågenhed om anvendelse af diagnoser. Det skyldes bl.a., at antallet af diagnoser er steget, og at flere og flere danskere får en diagnose. Det Etiske Råd har valgt at se på diagnoserne ADHD, depression og diagnoser inden for de funktionelle lidelser.

De tre diagnoser er udvalgt, fordi flere og flere danskere får dem, og fordi hver enkelt af de tre diagnoser illustrerer væsentlige etiske temaer knyttet til at have – og at stille en diagnose.

Læs mere om temaet diagnoser på Det Etiske Råds hjemmeside http://www.etiskraad.dk/%20.

Fakta: Det Etiske Råd rådgiver og skaber debat om nye bio- og genteknologier, der berører menneskers liv, vores natur, miljø og fødevarer. Rådet tager også stilling til etiske spørgsmål, der har at gøre med vores sundhedsvæsen. Rådet består af 17 medlemmer. Medlemmerne er en blanding af fag- og lægpersoner og har eksisteret siden 1987.