Foto: Colourbox.com

Et flertal i Folketinget vil fjerne handicapbarriere på erhvervsuddannelserne

Hvis man har et handicap, som gør, at man må arbejde på nedsat tid, fx i et fleksjob, så skal man på samme måde kunne visiteres til en praktik på nedsat tid i forbindelse med en erhvervsuddannelse. Det mener et flertal i Folketinget.

31. mar. 2017

Sammen med Dansk Folkeparti har Socialdemokraterne fremsat et forslag til undervisningsminister Merete Riisager (LA), som går på, at det skal være muligt for elever med handicap på erhvervsuddannelser at kunne tage praktik på nedsat tid.

Eleverne skal visiteres på samme måde, som man visiterer til fleksjob, lyder det fra de to forslagsstillere ifølge Altinget.dk, og undervisningsministeren er ikke afvisende.

Ifølge Altinget oplyser hun, at hun har ’forståelse for problematikken’, og der er dermed åbnet for, at forslaget kan blive en realitet.

Men selvom det skulle ende med, at regeringen ikke ville være med, så tegner der sig et flertal uden om regeringen, da både Enhedslisten og Det Radikale Venstre over for Altinget bakker op.