www.colourbox.com

Dom slår fast: betalt tandeftersyn til socialt udsatte

Ifølge en principafgørelse fra Ankestyrelsen skal forebyggende tandeftersyn til personer på fx kontanthjælp eller uddannelseshjælp have betalt udgifterne til tandeftersynet af det offentlige.

13. jan. 2016

For personer på kontanthjælp kan det være svært at få hverdagen til at hænge sammen, og det kan betyde, at ikke-akutte udgifter til fx tandlæge nedprioriteres. Men det skal være slut nu, slår en afgørelse fra Ankestyrelsen fast.

Principafgørelsen, som kommunerne skal følge i fremtiden, skal sikre en bedre tandhygiejne hos socialt udsatte, og med tiden vil det spare penge for samfundet, da manglende tandeftersyn kan ende med at blive en rigtig dyr fornøjelse.

Det skriver Altinget.dk.

Tandlægeforeningens formand, Freddie Sloth-Lisbjerg, og Rådet for Socialt Udsatte er glade for afgørelsen, som, de mener, vil skabe klarhed på området.