Dom i diskriminationssag afsiges den 21. september

Staten anklages i en retssag for handicap- og aldersdiskrimination, fordi de handicapkompenserende tillæg bortfalder, når man overgår til folkepension. Retssagen foregik onsdag og torsdag. Dommen afsiges den 21. september.

25. aug. 2017

Onsdag og torsdag deltog Dansk Handicap Forbund i retssagen i Østre Landsret, hvor staten anklages for diskrimination blandt andet på grund af handicap i forbindelse med, at de handicapkompenserende ydelser bortfalder ved overgangen til folkepension.

Landsformand Susanne Olsen og Hans J. Møller fra forbundets social- og arbejdsmarkedspolitiske udvalg overværede retssagen for at følge sagen så tæt som muligt, da spørgsmålet er helt centralt i forhold til forbundets medlemmer.

”Det er et grundlæggende problem, at mennesker med handicap skal leve i fattigdom efter folkepensionsalderen, netop fordi deres handicap har forhindret dem i at opbygge arbejdsmarkedspension eller anden opsparing. Jeg kan konstatere, at kammeradvokaten, som repræsenterer staten, forsøger at spille spørgsmålet ud af retssagen ved at kalde det ren politik. Selvfølgelig er spørgsmålet også politisk, men som sagsøgernes advokat meget overbevisende peger på, så er der grundlæggende rettigheder for disse mennesker, som bliver krænket og, det er i vores optik et juridisk spørgsmål,” siger Susanne Olsen.

Der afsiges dom i sagen den 21. september.

Læs mere om sagen her.