Foto: Colourbox.com

Diskriminationsforbud: Danmark halter efter nordiske naboer

Som det eneste land i Skandinavien har Danmark ikke et generelt forbud mod diskrimination på grund af handicap.

20. dec. 2016

Nægtet adgang til natklubber og restauranter, afvisning fra børnehaver, skoler og forsikringsselskaber og manglende adgang til uddannelsesinstitutioner og offentlig transport.

Det er blot nogle af de forhindringer, som personer med handicap må finde sig i at leve med i Danmark i dag. For selv om Danmark har underskrevet FN’s Handicapkonvention, så halter vi langt bagefter vores skandinaviske naboer, når det handler om at sikre personer med handicap mod diskrimination.

Det skriver Institut for Menneskerettigheder på deres hjemmeside.

Oplysningerne kommer fra en ny rapport fra Institut for Menneskerettigheder, som interesserede kan læse HER.

I sidste uge blev ti-året for Handicapkonventionen fejret ved en reception i Handicaporganisationernes Hus i Taastrup. Ved arrangementet var Mogens Lykketoft indbudt til at holde tale. Han opfordrede til, at vi ikke måtte "fryse fast i selvglæde", da der fortsat er udfordringer i forhold til at leve op til konventionen.

Interesserede kan læse om arrangementet HER.

Sammen kan vi sætte handicapområdet på dagsordenen til folketingsvalget
05. okt. 2022