Foto: Colourbox.com

DH: Patienter skal have lov at beholde erstatninger

Hvis du har fået tilkendt erstatning fra Patient-erstatningen, skal du have lov at beholde den. Også selvom der efterfølgende konstateres fejl eller andet i behandlingen af erstatningssagen.

09. mar. 2017

Hvis du som patient har fået tilkendt erstatning for et forløb, som man efterfølgende har klaget over, så skal man have lov at beholde erstatningen, uanset om der så efterfølgende konstateres fejl i håndteringen af sagen, eller det viser sig, at erstatningen er givet på et forkert grundlag.

Det mener Danske Handicaporganisationer, som sammen med Forbrugerrådet Tænk og Danske Patienter har henvendt sig til sundhedsministeren med kravet, efter det er kommet frem, at patienter og pårørende kan blive tvunget til at betale en erstatning tilbage til regionerne, som i stigende omfang går efter at få omstødt sagerne i Ankestyrelsen.

Interesserede kan læse om sagen hos Berlinske.

”Når man har fået tilkendt erstatning, så må man formode, at sagen er afsluttet. Så skal man ikke sætte pengene i banken i forventning om, at der kommer et tilbagebetalingskrav på et senere tidspunkt. Det er ikke et retfærdigt system,« siger formand for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen til avisen.

Hos Danske Regioner mener man ikke, der er problemer med den måde, sagerne håndteres på fra deres side. Hvis der er sket fejl, eller man er uenig i det faglige eller det juridiske, så skal sagerne ankes, og så kan det ske, at der gives medhold, og at pengene skal betales tilbage, lyder det.

Sammen kan vi sætte handicapområdet på dagsordenen til folketingsvalget
05. okt. 2022