Debat: På ferie til dobbeltpris

Jurastuderende Kristian Hegaard beder i Jyllands-Posten om at få lov at holde ferie på lige fod med alle andre. Det mener han nemlig ikke, han kan.

28. jul. 2015

Kristian Hegaard bor i Fredensborg Kommune, og de giver ham 4.000 kroner til at få dækket merudgifter i forbinlde med ferie til sin hjælper. De 4.000 kroner har han allerede brugt, skriver han i et debatindlæg i Jyllands-Posten, på en tur til Bornholm med sit fodboldhold, som han er frivillig træner for.

Hvis han skal på ferie igen i år, så bliver det for egen regning, at hjælperen kommer med. Og der er ikke så mange alternativer, skriver Hegaard.

"I Danmark har vi i mange år haft et kompensationsprincip. Der er regler til at dække nødvendige merudgifter ved den daglige livsførelse. På den måde kan mennesker med handicap leve på lige fod med alle andre. Det er en merudgift at have en hjælper med på ferie. Hvis jeg kunne klare mig selv, havde jeg ikke haft ham med," skriver han i indlægget.

"Jeg betaler selvfølgelig mine egne omkostninger for ferien. Det er klart. Ligesom alle andre. Der er i forvejen mange ulemper ved at have et handicap, men hvorfor skal en dem være dobbeltpris for ferier?"

Læs indlægget: Lad mig holde ferie som alle andre

Sammen kan vi sætte handicapområdet på dagsordenen til folketingsvalget
05. okt. 2022