Modelfoto: Colourbox.com

De Paralypiske Lege nuancerer billedet af menneske med handicap

Onsdag den 7. september tændes flammen over Rio de Janeiro, når Paralympics 2016 går i gang. Frem til den 18. september står den på en lang række sportsgrene, som til hverdag ikke får så meget opmærksomhed, og det glæder landsformand i Dansk Handicap Forbund Susanne Olsen sig til.

06. sep. 2016

Fra den 7. september og frem til den 18. september står den igen i sportens tegn i Rio de Janeiro i Brasilien, når de Paralympiske Lege løber af stablen. På DR er der rig mulighed for at følge de danske atleter, men i søndags tyvstartede DR dækningen af de Paralympiske Lege med udsendelsen Gintberg på kanten – Paralympiske Lege.

Se Gintberg på kante HER.

Og netop den form for dækning, hvor mennesker med handicap får taletid på grund af noget, de kan og er gode til – og ikke på grund af deres handicap – er med til at skabe et mere nuanceret billede af mennesker med handicap, og det glæder landsformand i Dansk Handicap Forbund Susanne Olsen.

”Det er dejligt at se, at DR er gået aktivt ind i dækningen af de Paralympiske Lege. Det er med til at skabe de positive nuancer, som man ind i mellem savner i dækningen af menneske med handicap i medierne. Nu glæder jeg mig bare til at følge med og muligvis lære nogle nye sportsgrene at kende,” siger Susanne Olsen.

Dansk Handicap Idræts-Forbund har samlet DR's sendeplan for de Paralymiske Lege, som du kan læse HER.

Sammen kan vi sætte handicapområdet på dagsordenen til folketingsvalget
05. okt. 2022