Dansk verdensrekord i længdespring

Den danske para-atlet Daniel Wagner Jørgensen har netop sat verdensrekord i længdespring ved et stævne i Leverkusen i Tyskland.

08. jun. 2015

Længdespringeren Daniel Wagner Jørgensen har sat ny verdensrekord i sin klasse for benamputerede ved et stævne i Leverkusen i Tyskland.

Det skriver Dansk Handicap Idræts-Forbund i en pressemeddelelse.

Vejlenseren sprang 6,51 meter og forbedrede den eksisterende verdensrekord med mindst mulig margin - nemlig én centimeter.

Ved stævnet i Leverkusen slog Daniel Wagner Jørgensen den tidligere verdensrekordholder, Heinrich Popow fra Tyskland.

"Jeg har arbejdet hårdt frem mod dette øjeblik og troede ikke, at det skulle ske allerede. Forholdene var fantastiske her i Leverkusen, men jeg havde ikke troet, at jeg ville springe så langt i dag. Jeg glæder mig til at se, hvad fremtiden bringer," skriver længdespringeren ifølge pressemeddelelsen på sin facebookside.

Også landstræner Joachim Lund var overrasket over, at Daniel leverede så imponerende et spring allerede nu.

"Vi har arbejdet på en ny teknik, og den har givet en del udfordringer. Men i går gik alt op i en højere enhed, og alle de faser af springteknikken, vi har arbejdet på, sad lige i skabet, så det er fantastisk. Det var ellers ikke planen, at Daniel for alvor skulle formtoppe før til efterårets VM."

Det helt store mål for Daniel Wagner Jørgensen er de Paralympiske Lege i Rio i 2016, hvor han bl.a. skal forsvare sin bronzemedalje i længdespring. Den blev vundet med et spring på 6,11 meter.

Sammen kan vi sætte handicapområdet på dagsordenen til folketingsvalget
05. okt. 2022