www.colourbox.com

Dansk Handicap Forbund skal udvikle handicaporganisationer i Latinamerika

Dansk Handicap Forbunds ulandsafdeling har fået bevilget 24 millioner kroner af Danida til organisationsudvikling i blandt andet Latinamerika.

29. okt. 2015

De handicappolitiske organisationer skal udvikles og gøres stærkere i Latinamerika, og det skal Dansk Handicap Forbund hjælpe med. Det har Danida lige sagt god for med tilkendegivelsen af en bevilling på 24 millioner kroner til et udviklingsprojekt i området.

De 11 organisationer, som projektet omfatter, skal gøres stærkere og rustes til at kæmpe for rettigheder til mennesker med handicap i Latinamerika.

Programmet løber i perioder 2016-2020.

Ud over godkendelsen til bevillingen i Latinamerika har Danidas bevillingskomité godkendt en bevilling på 20 millioner kroner til et fælles udviklingsprojekt i Ghana. Midlerne er kommet på baggrund af en fællesansøgning fra Dansk Blindesamfund, Dansk Handicap Forbund, Landsforeningen LEV og Danske Handicaporganisationer.

Forbundet har stor erfaring
Det er Dansk Handicap Forbunds ulandsafdeling, som har stor erfaring med netop organisationsudvikling af handicappolitiske organisationer i udviklingslande. Således har ulandsafdelingen arbejdet målrettet med det siden 1989.

Gennem årene har Dansk Handicap Forbund arbejdet og organisationsopbygget i lande som Nicaragua, Bolivia, Honduras, Vietnam, Ghana og Uganda.

Du kan læse meget mere om Dansk Handicap Forbunds ulandsarbejde HER.