www.colourbox.com

Danmark er et skridt tættere på et forbud mod diskrimination på grund af handicap?

Danmark er et skridt tættere på et totalforbud mod diskrimination af mennesker med handicap efter et regeringssvar til FN, håber Institut for Menneskerettigheder.

06. apr. 2016

"I forhold til diskrimination på grund af handicap overvejer regeringen i øjeblikket passende tiltag."

Sådan skriver den danske regeing i et svar til FN på bagrund af organisationens anbefalinger i forbindelse med den såkaldte Universal Peiodic Review (UPR), som har afstedkommet 199 anbefalinger til Danmark fra FN, hvor man mener, at Danmark kan forbedre menneskerettighedssituationen herhjemme.

Danmark har umiddelbart accepteret 120 af anbefalingerne, mens 14 er blevet delvist accepteret.

Om anbefalingerne i forhold til diskrimination, skriver Danmark i svaret, at de 'principielt accepterer', og at regeringen altså er i gang med passende tiltag, der skal sikrer mennesker med handicap bedre, end tilfældet er i dag.

Netop det svar giver håb hos Institut for Menneskerettigheder, som mener, at Danmark er kommet et skridt tættere på et generelt forbud mod mennesker med handicap.