Colourbox.com

Dagpengelov koster dyrt for forældre til børn med handicap

Med den nye dagpengereform mister forældre, der får dækket tabt arbejdsfortjeneste for selv at passe deres børn med handicap, retten til at få det fulde dagpengebeløb, når de melder sig ledige. Næstformand i Forældrekredsen Gitte R.R. Nielsen kalder det forskelsbehanding.

31. maj 2016

Forældre til børn med handicap risikerer at miste flere tusinde kroner hver måned med den nye dagpengelov, som andenbehandles i Folketinget i dag tirsdag.

Det skriver Avisen.dk.

"Det er virkelig en forringelse af vores vilkår, og jeg synes, det er forskelsbehandling, når vi straffes for selv at passe vores børn med handicap," siger næstformand i Foældrekredsen Gitte R.R. Nielsen til avisen.

I dag har forældre, der får dækket tabt arbejdsfortjeneste for selv at passe deres barn med handicap, ret til at få den fulde dagpengesats, den dag de melder sig ledige, fordi de ikke længere kan få tabt arbejdsfortjeneste. Men den ret afskaffer regeringen sammen med Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne, når de som ventet vedtager loven, som skal føre den nye dagpengereform ud i livet.

Læs hele artiklen fra Avisen.dk HER.