Pressefoto: Anders Hviid

Brug for en løsning for borgere med behov for overvågning

En række sager, hvor borgere, som modtager BPA-hjælp efter § 95, ikke længere kan få udmålt hjælp til overvågning, bekymrer Dansk Handicap Forbund. Det skal løses hurtigst muligt, mener forbundet, som har skrevet til Folketingets Social- og Indenrigsudvalg.

16. sep. 2016

Situationen, hvor borgere, der har brug for overvågning, ikke kan få det som en del af deres BPA-hjælp, er opstået som følge af en dom fra Vestre Landsret fra 2015. Det er meget bekymrende, fordi flere af disse borgere potentielt kan være truet på livet, når der ikke er mulighed for overvågning.

Alternativet er afhængighed af det private netværk eller en plads på et botilbud eller plejehjem. Danske Handicaporganisationer havde i forbindelse med revisionen af serviceloven spillet ind med et forslag til en løsning, men med det, der er lagt frem omkring serviceloven, kan vi ikke se, at der er lagt op til en ændring.

Landsformand Susanne Olsen har derfor skrevet til Folketingets Social- og Indenrigsudvalg og opfordret til, at der findes en løsning på denne meget alvorlige problemstilling.

Læs brevet HER