Illustration: Niels Poulsen

BPA og coronasmitte? Sådan forholder du dig

Hvordan forholder man sig i forhold til coronasmitte som BPA-borger? Det spørgsmål har vi fået mange gange den seneste tid. Her er nogle svar.

13. mar. 2020

Den seneste tid med coronasmitte og de deraf følgende påbud fra myndighederne har – naturligt nok – kastet mange spørgsmål af sig fra vores medlemmer, som har en BPA-ordning.

Først og fremmest, hvis du har mistanke om smitte, så henvises til de generelle retningslinjer fra myndighederne. Du finder informationerne hos Sundhedsstyrelsen og på www.coronasmitte.dk. Husk på, at retningslinjerne opdateres løbende, og derfor er det nødvendigt at holde sig opdateret.

I forhold til kommunerne, så har de forsyningspligt, og området er omfattet af de kritiske funktioner, som opretholdes. Også det har myndighederne oplyst om via Social- og Indenrigsministeriet, hvor du kan finde meget mere information om coronasmitte og det sociale område.

LÆS OGSÅ:
Nyt om corona: Gode råd til risikogrupper

BPA og arbejdsgiver
Har du en BPA-ordning, og varetager du selv arbejdsgiveransvaret, bør du rådføre dig med BPA-arbejdsgiver, hvis du ser et behov for at foretage ændringer i forhold til din ordning.

Læs mere på BPA-arbejdsgivers hjemmeside her.

BPA og afgivet arbejdsgiveransvar
Har du en BPA-ordning, og har du overdraget arbejdsgiveransvaret til en organisation eller virksomhed, skal du rådføre dig med dem, du har overdraget arbejdsgiveransvaret til. Igen er det vigtigt, at du rådføre dig med dem, inden du foretager dig noget.

Til inspiration kan du her se LOBPA's orientering om coronavirus, når man har en BPA-ordning og ikke selv varetager arbejdsgiveransvaret.

Læs LOBPA's orientering om coronasmitte her.