Colourbox.com

Aftale om serviceloven på plads

En politisk aftale om revision af serviceloven er på plads. Dansk Handicap Forbund noterer sig med glæde, at politikerne har lyttet til nogle af de argumenter, handicapbevægelsen og andre gode kræfter har fremsat.

04. nov. 2016

Så skete det. Aftalen om revision af serviceloven er på plads. En første gennemlæsning afslører, at det indsatskatalog, som ville have udvidet kommunernes skønsbeføjelse, ikke er blevet til noget. Aftalen betyder, at hovedbekymringen omkring skøn er fjernet.

Det betyder, vurderer landsformand i Dansk Handicap Forbund Susanne Olsen, at borgere fortsat har en reel klageret på de enkelte paragraffer i loven.

”Jeg er umiddelbart glad for at se, at politikerne har lyttet til os i handicapbevægelsen. Det er klart, at aftalen skal nærlæses yderligere i de kommende dage, men det er bestemt positivt, at nogle af de største knaster, som vi så i handicapbevægelsen, er fjernet fra aftaleteksten,” lyder det fra landsformanden.

Dansk Handicap Forbunds social- og arbejdsmarkedspolitiske udvalg mødes om få dage for at analysere aftalen og identificere uhensigtsmæssigheder og dermed forberede processen, når aftalen bliver omsat til konkrete lovforslag.

”Der er fortsat elementer, som vi er bekymrede for, og dem skal vi naturligvis forholde os til i den videre proces,” slutter Susanne Olsen.

Aftalen kan læses HER .