Foto: Line N. Johansen

Åbningskonference for nyt Forskningscenter for Handicap og Beskæftigelse

I forbindelse med åbningskonferencen af et nyt Forskningscenter for Handicap og Beksæftigelse fredag deltog Dansk Handicap Forbund med oplæg om projektet "Fjern barriererne".

08. jun. 2018

Fredag åbnede et nyt Forskningscenter for Handicap og Beskæftigelse med en konference i Handicaporganisationernes Hus i Taastrup. Konferencen blev skudt i gang med velkomst af Dansk Handicap Forbunds direktør Jens Bouet, og senere på dagen holdt landsformand Susanne Olsen og projektkoordinator Katrine Ibsen Larsen fra forbundet oplæg om projekt Fjern barriererne.

Anledningen til konferencen og den nye forskningscenter er den markant lavere beskæftigelse, der er for mennesker med blandt andet bevægelseshandicap. Forskningscenteret skal samle den spredte viden om mennesker med handicap og arbedjdsmarkedet og medvirke til at finde nye veje for et bedre match mellem personer med handicap og arbejdsmarkedet.

Forskningscenter for Handicap og Beskæftigelse er et partner skab mellem Aalborg Universitet, VIVE, VIA University College og Metropol. Forskningscenteret gennemfører fra 2018 til 2020 et forskningsprojekt om arbejdsmarkedet for personer med bevægelseshandicap. Projektet er financieret af Bevica Fonden.