Foto: Colourbox.com

Aarhus Kommune skal rette ind i sag om hjælperløn

Statsforvaltningen har netop afgjort, at Aarhus Kommune ikke må shoppe lønelementer fra forskellige overenskomster, når de udmåler løn til BPA-borgeres hjælpere.

07. sep. 2016

Embedsmænd i Aarhus Kommune har klippe-klistret fra forskellige overenskomster; blandt andet fra buschauffører og maritimt personale, for at sammensætte lønnen til cirka 1.000 handicaphjælpere årligt i og omkring Aarhus.

Som konsekvens har kommunens BPA-borgere fået udmålt for lidt i løn til deres hjælpere. Det skriver LOBPA – Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance på deres hjemmeside.

Læs hele nyheden og detaljerne i sagen HER.

Der er 220 bevilligede BPA-ordninger i Aarhus Kommune. Efter LOBPA’s beregninger svarer det til 1.000 handicaphjælpere årligt. På landsplan har 2.200 borgere en BPA-ordning.