Foto: Arild Grue Lidin

70'er nostalgi og den sorte sol lyser op med Holger Danske som baggrund

Arild har været i Helsingør til koncert med C.V. Jørgensen og Sort Sol. Og han er glad – også for Helsingør Kulturværfts håndtering af billetsalget til personer med handicap.

26. jun. 2018

Kunstnere: C.V. Jørgensen og Sort Sol

Sted: Helsingør Kulturværft
Dato: 23. juni 2018

Stjerner
C.V. Jørgensen: 4 ud af 6
Sort Sol: 4 ud af 6

Der var dømt 70'er nostalgi på Havnefronten ved Helsingør Kulturværft Sankt Hans Aften. C.V. Jørgensen og band havde fundet vejen dertil, og det blev en koncert med hits som "Det Si'r Sig Selv", "Sæsonen er slut" og "Flik-flakker". Sidstnævnte er mit yndlingsnummer, fordi teksten har nogle rigtige fede rim, samtidig med at den er humoristisk. Jeg kommer i godt humør og griner, når jeg hører denne sang.

C.V. Jørgensen åbnede koncerten med nummeret "Indian Summer", som punkbandet Sort Sol har lavet sin egen version af i 1992. Jørgensens stemme var fantastisk, og det var som at høre ham på pladerne. Hans tekster emmer af 1970'ernes hang til stoffer, og han har en syleskarp kommentar til kapitalismens indtræden hos magthaverne.

Efter halvanden time i C.V. Jørgensens skarpe tekstunivers kom de gamle punkere fra Sort Sol på scenen. Desværre blev starten af denne koncert præget af dårlig lyd. Det var som om, at lydmændene havde skruet op for nogle lyde, så det blev for skarpt. Men det blev bedre, efterhånden som tiden gik, og Sort Sol bragede igennem med deres hits som "Dog Star Man", "Tatlin Tower", "Abyss" og ikke mindst min yndlingssang, som, jeg synes, er Danmarks bedste rocksang: "Siggimund Blue".

God løsning ved billetsalget
Med hensyn til handicapforhold vil jeg gerne rose Helsingør Kulturværft. Da jeg skulle købe billet til denne dobbeltkoncert, kunne man købe handicapbillet med ledsager på deres hjemmeside. Der var simpelthen indsat en kolonne, hvor man kunne vælge, om man ville købe en billet med ledsager, en billet med handicapbillet med podieplads eller en handicapbillet med sin kørestol. Noget, som jeg aldrig har oplevet før. Det kunne andre lære noget af! Til gengæld var handicap-podiepladserne blevet placeret helt ude i den ene side. Man kunne godt have placeret dem et bedre sted. For eksempel længere inde mod midten af koncertpladsen.

Men det var alt i alt en herlig midsommeraften i musikkens tegn med Kronborg, Holger Danske og Helsingborgfærgen susende forbi hver 20. minut.

Sammen kan vi sætte handicapområdet på dagsordenen til folketingsvalget
05. okt. 2022