Foto: Colourbox

7 gode råd til flygtninge med handicap ǀ 7 важливих порад для біженців з інваідністю

Dansk Handicap Forbund tilbyder sparring og rådgivning – i denne artikel er der samlet syv gode råd målrettet flygtninge fra Ukraine

18. maj 2022

Dansk Handicap Forbund organiserer mennesker med bevægelseshandicap og udgør et stærkt landsdækkende netværk af mennesker, som støtter hinanden og deler erfaringer. Derfor ønsker forbundet også at støtte flygtninge med et handicap fra Ukraine.

Vi yder omkostningsfrit generel sparring
I den nuværende svære situation for Ukraine kan flygtning med bevægelseshandicap og støttepersoner omkring dem få indledende generel telefonisk sparring på, hvor man søger hjælp i det danske system og de grundlæggende rettigheder i den forbindelse. Dette tilbud er ikke forbeholdt medlemmer.

Alle henvendelser udgør et vigtigt fundament for at få et billede af, hvordan beredskabet for at hjælpe ser ud lokalt. Vi bestræber os særligt på at videreformidle denne viden til myndighederne, så der sikres en samlet indsats og hjælp alle de steder, hvor de ukrainske flygtninge befinder sig.

Personlig sparring og medlemskab
Ved behov for personlig sparring i konkrete sager tilbyder vi gennem medlemskab støtte fra vores erfarne socialrådgivere, frivillige bisiddere og match med andre i netværket.

Læs 7 gode råd til flygtninge med handicap ved at trykke her. Informationen er først på skrevet ukrainsk og derefter dansk.

Eller læs mere information om dansk handicap forbund ved at trykke her. Informationen er først skrevet på ukrainsk og derefter dansk.

Ny netværksgruppe for forældre med handicap
05. dec. 2022

Ny netværksgruppe for forældre med handicap

International handicapdag 2022: en fejring af fællesskaber
03. dec. 2022

International handicapdag 2022: en fejring af fællesskaber

Dansk Handicap Forbunds Arbejdsmarkedspris 2022 går til Wolturnus
24. nov. 2022

Dansk Handicap Forbunds Arbejdsmarkedspris 2022 går til Wolturnus

Global toiletdag: Når en selvfølge ikke er en selvfølge for alle
19. nov. 2022

Global toiletdag: Når en selvfølge ikke er en selvfølge for alle

Vi gør en forskel - gør du?
18. nov. 2022

Vi gør en forskel - gør du?

Konkurrence: Vind billetter til Jul i Tivoli og til Nøddeknækkeren
15. nov. 2022