Foto: Colourbox.com

20 værdier udvalgt til Danmarkskanon-afstemning

Nu kan befolkningen stemme om, hvilke samfundsværdier, der skal udgøre den endelige Danmarkskanon.

15. nov. 2016

Seks kuratorer har motiveret de i alt 2.425 forslag fra befolkningen og har udvalgt 20 overordnede samfundsværdier. Hygge, håndværk og plads til forskellighed er iblandt. Derudover glæder kulturminister Bertel Haarder sig til at se, hvilke værdier danskerne vurderer som de mest betydningsfulde.

”Det har været interessant at læse de mange, varierede forslag fra danskerne. Og jeg glæder mig til at se, hvilke værdier danskerne vurderer som mest betydningsfulde for vores kultur, samfund og fremtid. Jeg vil på lige fod med alle andre gå på danmarkskanon.dk og stemme. Jeg vil stemme på mange af værdierne, da de hver på deres måde udtrykker, hvad vi er formet af og fælles om og gerne vil have med ind i fremtiden," lyder det fra ministeren.

De 20 samfundsværdier
Samfundsværdierne, som er udvalgt til afstemning, er: Andelstanken, Danmark i verden, deltagende folkestyre, den kristne kulturarv, det danske sprog, folkelige bevægelser, folkeoplysning, foreningsliv & frivillighed, frihed, frisind, hygge, håndværk, kort magtdistance, kønsligestilling, landskab & kultur, lighed for loven, medmenneskelighed, plads til forskellighed, tillid, velfærdssamfundet. Fakta om afstemningen foregår på danmarkskanon.dk fra i dag og frem til den 22. november.

Alle kan stemme
Man kan godt stemme på flere værdier, men man kan kun stemme på en værdi én gang. De 10 samfundsværdier, som har fået flest stemmer, når afstemningen slutter den 22. november vil indgå i den endelige Danmarkskanon, som offentliggøres den 12. december 2016. Kilde: Pressemeddelelse

Gå til afstemning HER.

Sammen kan vi sætte handicapområdet på dagsordenen til folketingsvalget