Dansk Handicap Forbund arbejder i kulissen på Folkemødet

Dansk Handicap Forbund har ikke nogen stand på Folkemødet, i stedet deltager vi i indbudte debatter og arrangerer mere uformelle møder med politikere og andre potentielle samarbejdspartnere. I år er der blandt andet blevet diskuteret førtidspensions- og fleksjobreform.

16. jun. 2017

Dag to på Folkemødet

Fredag har budt på en række møder med blandt andet HK og beskæftigelsesordførerne fra SF, Karsten Hønge, og Enhedslisten, Finn Sørensen.

På møderne har Dansk Handicap Forbund sat fokus på de udfordringer, der er med førtidspensions- og fleksjobreformen fra 2013.

Forbundet har mødtes med HK, som organiserer mange fleksjobbere, og det møde har kastet nogle interessante perspektiver af sig med mulighed for tættere samarbejde om udfordringerne fremadrettet, fortæller landsformand Susanne Olsen.

”Vi havde nogle rigtig gode drøftelser med HK, og vi håber på, at vi kan få et samarbejde op at stå, som går på tværs af arbejdsgiverne, fagforeningerne og handicaporganisationer, og se på, hvor vi kan blive enige og tale med en stemme,” siger hun.

I forlængelse af mødet med HK har forbundet mødtes med beskæftigelsesordførere med henblik på at komme de udfordringer, der fortsat er med reformen, til livs.

Dansk Handicap Forbund er specielt kritiske overfor, at det har gjort det sværere at få førtidspension og problemerne med, at mennesker kommer til at hænge i et system, som ikke fører til nogen afklaring.

”Det handler ikke om, at alt skal være, som det var før, men det, der er, skal virke med respekt for menneskets liv og værdighed,” siger Susanne Olsen.

Tilbageblik: Et travlt halvår i SAPU
26. mar. 2020