Private foto

Roskilde Festival 2017 - en god, men våd handi-oplevelse

Jeg har ikke været på Roskilde Festival i lang tid, men i år er jeg her igen, og i denne blog deler jeg mine oplevelser om forholdene for mennesker med handicap på festivalen med jer.

04. jul. 2017

Mine forældre har altid været trofaste Roskilde Festival-gængere. I 90'erne dengang min søster og jeg boede hjemme hos far og mor, kom vi ofte med på Roskilde Festivallen om søndagen. Engang fik jeg den fornøjelse, som 7-8 årig, at overnatte i et telt derude sammen med mine forældre.

Da min årlige udenlandsrejse i år allerede lå i foråret, passede det mig fint at tage til Danmarks største festival i Roskilde i juni/juli.

Selvom 2017 blev et vådt Roskilde-år, så må jeg sige, at det var en stor oplevelse at komme tilbage. Jeg var overordnet meget tilfreds med forholdene for med handicap og kan varmt anbefale andre at tage afsted. Festivallen kan dog på flere punkter stadig forbedre sin indsats for mennesker med handicap.

P-pladser
Da min hjælper og jeg først ankom til Roskildes gamle Dyrskueplads, hvor festivallen holder til, var første punkt at finde en parkeringsplads. Vi havde besluttet ikke at overnatte derude, da jeg bor forholdsvist tæt på, så vi kunne ikke have bilen med ind på festivalpladsen, som andre med handicap kan, der overnatter. For os tog det generelt et stykke tid at finde en p-plads, men det lykkedes altid, dog aldrig samme sted og med forskel i distance til festivallen var stor fra p-plads til p-plads.

At komme rundt på pladsen
På selve festivalpladsen var det let at komme rundt, da asfaltveje findes på store dele af området. Fredag og lørdag kom der dog så meget regn, at mudder spredtes overalt på pladsen. Jeg kunne stadig komme rundt, men kørestolen blev oversmurt med mudder, som hver aften/nat tog tid at fjerne i bruseren derhjemme - den var eneste måde at fjerne skidtet på.

Toiletforhold
Toiletforholdene for mennesker med handicap var generelt gode, og der var ramper overalt, hvor man skal bruge dem. Festivallen kan dog stadig blive bedre til at skilte med sine toiletter, da jeg, som forholdsvis nybegynder på festivallen, flere gange måtte lede en smule længe, før jeg fandt et toilet. Der var dog næsten ingen kø, hvis nogen overhovedet, ved handicaptoiletterne.

Koncertudsigt
Ved alle scenerne var der platforme for mennesker med handicap, der gav os god udsigt til kunstnerne og gode lydmæssige forhold. Det er dog en fordel, hvis man har en kørestol, der kan hæves, da platformen ikke var placeret særligt højt oppe.

Europas mest tilgængelige festival i 2020?
Roskilde Festival vil gerne være Europas mest tilgængelige festival i år 2020. Arrangørerne har op til dette års festival gjort brug af et såkaldt handi-råd med bl.a. festival-gængere med handicap samt Dansk Handicap Forbund, som alle giver inputs, der har til formål at optimere forholdene på pladsen. Et samarbejde, der viser Roskilde Festivallens vilje til at forbedre forholdene. Bl.a. skulle ramperne til koncerterne være forbedret fra sidste år - jeg kunne i hvert fald sagtens komme op alle steder.

Alt i alt havde jeg en rigtig god oplevelse som kørestolsbruger på årets Roskilde Festival.

Mit største kritikpunkt må siges at være vejret, mudret og rengøring af kørestol - men det kan Roskilde Festivallen nok næppe kritiseres for :-)

Jeg ser frem til nye opleveser på Danmarks festival-scener.

God sommer!

Arild

Seneste fra Arilds blog

Arild anmelder U2 i Royal Arena i København