Foto: Arild Grue Lidin

Roger Waters brød igennem lydmuren endnu engang

Arild har været til koncert med det tidligere medlem af Pink Floyd Roger Waters i Royal Arena. Koncerten var i august, men oplevelsen var så god, at den sagtens tåler at komme på bloggen med lidt forsinkelse.

27. sep. 2018

Kunstner: Roger Waters
Sted: Royal Arena, København
Dato: 11. august 2018

Stjerner: 4 ud af 6

En dag i august anno 2013 på Østerbro i København fremførte den gamle rocker Roger Waters den legendariske musik fra albummet fra 1979 "The Wall" af Pink Floyd. Jeg var så heldig, at være til stede den aften i Parken i godt selskab med mine forældre, som havde givet mig denne koncert i julegave cirka et halvt år før.

Præcis fem år efter succesen i Parken, turnerede Roger Waters igen rundt i Europa med et helt nyt show, som han har kaldt "Us + Them".

Turnéen bragte blandt andet ham og hans ti mands store band forbi Royal Arena, hvor han gav to koncerter til københavnerne. Nu var det min tur til at give min far en koncertbillet i fødselsdagsgave.

Min far har spillet meget musik for mine søskende og jeg, da vi var børn. Min far og jeg var således i Royal Arena og se det tidligere Pink Floyd-medlem fyre op under hans utrolige lydunivers. Lad mig sige det med det samme: han skuffede ikke! Højdepunkterne for mig personligt var, da Roger Waters og hans band spillede "I Wish You Were Here" fra 1975 og "Another Brick In The Wall" fra 1979 lige efter hinanden med hjælp fra et kor bestående af børn. Det var, som om det kulminerede i et stort brag med fællessang i den store sal med omkvædet:

We don't need no education
We don't need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone
Hey! Teachers! Leave them kids alone
All in all it's just another brick in the wall
All in all you're just another brick in the wall

Det var lige til at få gåsehud af!

Roger Waters havde lagt en 20 minutters pause ind i showet. I denne pause dukkede der forskellige tekster op på den kæmpestore skærm bagerst i salen, som tydeligvis var en skarp kritik rettet imod store magtfulde firmaer som Facebook og Google, men som også var en kritik af centrale personer i Det Hvide Hus i Washington DC i USA.

Da anden halvdel startede, kom der en lang dobbeltsidet skærm ned fra loftet midt i salen. Da min far og jeg sad bagerst næsten øverst oppe midt for scenen, kunne vi kun se den ene smalle side af skærmen, hvor der blandt andet var skrevet politiske citater fra nutidens politikere. Jeg er sikker på, at hvis man sad ovre i venstre eller højre side af koncertsalen, ville man have set, hvad der havde været af visuelle billeder og tekster på skærmen. Man ville dog til gengæld ikke have mulighed for at se noget på denne skærm, hvis man sad under den. Til gengæld ville man der have perfekt udsyn til selve scenen, hvor Roger Waters spillede og gik rundt under hele koncerten.

Jeg har kun én gang før oplevet, at der kommer en lang skærm ned fra loftet midt i salen. Det var til en koncert i O2 Arena i Berlin i september 2015 med det irske rockband U2. Dengang havde min hjælper og jeg plads ude i en af siderne, hvor man godt kunne se skærmen, som ligeledes kom ned fra loftet med jævne mellemrum. Men til forskel for Roger Waters kunne drengene fra U2 dengang for tre år siden gå op ad en lille trappe og ind i den dobbeltsidet "skærm", som i virkeligheden var en smal gang, som man havde bygget til lejligheden. Derinde kunne Bono og Co. så gå, og fyre deres hits af.

Nå, tilbage til Roger Waters og hans slæng! Alt i alt var det en rigtig god koncert både musikalsk og visuelt med den gigantiske skærm bag selve scenen.

Seneste fra Arilds blog

Arild anmelder U2 i Royal Arena i København
09. okt. 2018

Arild anmelder U2 i Royal Arena i København

Nyt på bloggen: Beskrivelse af forberedelser til rejsen til Dublin og London 2018
09. okt. 2018

Nyt på bloggen: Beskrivelse af forberedelser til rejsen til Dublin og London 2018

70'er nostalgi og den sorte sol lyser op med Holger Danske som baggrund
26. jun. 2018

70'er nostalgi og den sorte sol lyser op med Holger Danske som baggrund

Nyt på bloggen: The Killers i Royal Arena
28. feb. 2018

Nyt på bloggen: The Killers i Royal Arena

Arild anmelder Carpark North i Royal Arena
14. nov. 2017

Arild anmelder Carpark North i Royal Arena

Nyt på bloggen: Rolling Stones er Rock'n'Roll! Rock'n'Roll er Rolling Stones!
17. okt. 2017

Nyt på bloggen: Rolling Stones er Rock'n'Roll! Rock'n'Roll er Rolling Stones!

Støt Dansk Handicap Forbund

Husk at skrive CPR-nummer, så sørger vi for at indberette beløbet til SKAT