Arild havde en fest med sin hjælper, Peter, da de var i Royal Arena for at høre Carpark North

Arild anmelder Carpark North i Royal Arena

Arild er begejstret for Royal Arena som koncertsted, som han giver seks ud af seks stjerner for deres håndtering af gæster med handicap.

14. nov. 2017

Kunstner: Carpark North
Opvarmning: NordNordNord
Dato: 11. november 2017
Venue: Royal Arena, København S

Stjerner fra 1 til 6:
Koncerten: 4
Handicapforhold: 6
Venue: 6

Dengang, jeg gik på efterskole i Højbjerg ved Aarhus i starten af 00'erne, hørte mange af mine kammerater Carpark North. De var begejstrede for det. Jeg havde ikke rigtigt hørt det før, men begyndte at høre nogle sange med bandet. De var slet ikke dårlige.

Da jeg fandt ud af, at bandet fra Beder lidt udenfor Aarhus skulle spille en koncert i Royal Arena, tænkte jeg, at det ville jeg rigtig gerne opleve. Og afsted mod Royal Arena kom jeg.

Parkering fandt jeg lynhurtigt, og der var masser af pladser til personer med handicap.

Jeg kom hurtigt ind i bygningen via elevator, som blev betjent af en sød pige fra personalet. Da jeg kom ind i koncertsalen på min plads, fandt jeg ud af, at de til denne koncert kun ville bruge halvdelen af pladserne. Således var scenen placeret på midten af gulvet. Man havde tydeligvis vurderet, at der ikke ville blive solgt billetter nok til, at hele Royal Arenas kapacitet på 15.500 gæster, ville blive fuldt ud.

Denne aften var der cirka 6.000 publikummer.

Der er normalvis tre områder for personer med handicap i Royal Arena, men kun ét, som var lige for, var i brug til denne koncert. Udsynet var fint, og der var også gode pladser til medhjælpere. En anden pige fra staff forklarede velvilligt om, hvor vi kunne finde hvad i bygningen. Jeg følte mig budt velkommen og taget godt hånd om.

Et upcomming band, NordNordNord, havde vundet en konkurrence foran flere end 1.000 bands om at varme op for Carpark North denne aften. De unge musikere havde deres livs aften, og de gjorde et fint indtryk ved deres 30 minutters opvarmning.

Da Carpark North, som startede i 1999, gik på scenen, var de tydeligvis opsatte på, at lave en fest for de fremmødte fans. De har lige udgivet et nyt album, som hedder "Hope". Det blev således både til nye og gamle sange på sætlisten. Højdepunkterne for mig personligt, var da de fyrede op under deres hits "Best Day" og "Transparent and Glasslike".

Forholdene for personer med handicap var generelt rigtig gode. Der var adskillige handicaptoiletter ved alle ind-/udgange, og det tog hverken lang tid at komme ind eller ud.

Overordnet var koncerten i Royal Arena på Amager en fin oplevelse både som musikelsker og som gæst med handicap.

Seneste fra Arilds blog

Arild anmelder U2 i Royal Arena i København
09. okt. 2018

Arild anmelder U2 i Royal Arena i København

Nyt på bloggen: Beskrivelse af forberedelser til rejsen til Dublin og London 2018
09. okt. 2018

Roger Waters brød igennem lydmuren endnu engang
27. sep. 2018

Roger Waters brød igennem lydmuren endnu engang

70'er nostalgi og den sorte sol lyser op med Holger Danske som baggrund
26. jun. 2018

70'er nostalgi og den sorte sol lyser op med Holger Danske som baggrund

Nyt på bloggen: The Killers i Royal Arena
28. feb. 2018

Nyt på bloggen: The Killers i Royal Arena

Nyt på bloggen: Rolling Stones er Rock'n'Roll! Rock'n'Roll er Rolling Stones!
17. okt. 2017

Nyt på bloggen: Rolling Stones er Rock'n'Roll! Rock'n'Roll er Rolling Stones!